Dubrovnik,
11
May
2016
|
15:45 PM
Europe/Brussels

IZJAVA ZA MEDIJE

Slavne osobe diljem Europe na jedan dan posudile bocama svoj glas

Brussels, 11. svibnja 2016.

Europska inicijativa Friends of Glass nedavno je pokrenula kampanju ‘Staklo ima bezbroj života’ koja na zanimljiv, edukativan i humorističan način predstavlja priču o recikliranju i održivosti.

U kampanji ‘Staklo ima bezbroj životat’ poznati komičari iz čitave Europe udahnuli su život staklenim bocama na policama supermarketa i razgovarali s kupcima o jedinstvenim prednostima staklene ambalaže. Staklo se bezbroj puta reciklira u nove boce i staklenke. To znači da nema otpada, manje je opretećenje za okoliš i troši se manje sirovina i energije. Također, staklo je najbolji izbor za zdravlje potrošača i očuvanje okusa.

Bocama su svoje glasove, između ostalih, posudili komičarka Sally Phillip iz Ujedinjenog Kraljevstva, francuski novinar Christophe Beaugrand i talijanski glumac i komičar Diego Abatantuono. Kupci su bili nemalo iznenađeni kada su im se s polica obratile 'boce' i govorile im o pozitivnim svojstvima stakla.

Kampanja Staklo ima bezbroj života’ sastavni je dio trogodišnjeg projekta predstavljanja prednosti stakla. Projekt je počeo neovisnim istraživanjem koje je za Friends of Glass provela agencija Respondi. Istraživanje je pokazalo da 82 posto ispitanika kaže da uvijek recikliraju staklenu ambalažu. Također je pokazalo da preko 94 posto sudionika reciklira ambalažne materijale uključujući staklo i druge materijale.

Za ozvučavanje boca bila je zadužena britanska tvrtka Illustrious čiji je vlasnik jedan od osnivača grupa The Human League i Heaven 17. Boce su, naravno, od stakla i opremljene specijalnim trodimenzionalnim ozvučenjem.

Video snimke na temu 'Staklo ima bezbroj života' možete pogledati putem linkova u nastavku:

UK ft. Sally Phillips: http://bit.ly/23inu0Z

France ft. Christophe Beaugrand: http://bit.ly/24hTGY8

Germany ft. Kaya Yanar: http://bit.ly/1pWyBj2

Spain ft. Ramón Langa: http://bit.ly/1UrtMeA

Italy ft. Diego Abatantuono: http://bit.ly/1Z2e2O7

Poland ft. Bartek Jędrzejak: http://bit.ly/23inGNY

 

Odaberite staklo. Reciklirajte staklo. Volite staklo! 

Boilerplate

Napomene za urednike

  • Zaštitna lica naše kampanje su na zahtjev na raspolaganju za intervju.
  • Istraživanje je u ime foruma Friends of Glass provela agencija Respondi. Kako bismo dobili uvid u svijest o recikliranju u Europi, ispitano je 8 tisuća europskih potrošača u 11 država.

O kampanji 'Staklo ima bezbroj života'

Tema kampanje 'Staklo ima bezbroj života' je priča o recikliranju stakla kao i ekološke i socio-ekonomske prednosti stakla, sve to na simpatičan, edukativan i humorističan način. Kampanja potiče svijest o ekološkim prednostima stakla, potiče potrošače da u supermarketu biraju prehrambene proizvode i pića u staklenoj ambalaži te da se aktivno uključe u pokret recikliranja.

O pokretu Friends of Glass

Zajednica prijatelja stakla ili Friends of Glass utemeljena je 2008. u sklopu kampanje za podizanje osviještenosti o staklenoj ambalaži. Osnovalo ju je Europsko udruženje proizvođača staklene ambalaže - FEVE, međunarodna neprofitna udruga koja zastupa proizvođače staklene ambalaže za prehrambene proizvode i pića, bočica za parfeme, farmaceutske i kozmetičke proizvode te stolnog stakla. Friends of Glass je pokret koji okuplja ljude iz europskih zemalja, ali i šire, koji smatraju da je staklo idealan ambalažni materijal zbog svojih jedinstvenih svojstava koja su povoljna za okoliš, gospodarstvo i obiteljske vrijednosti. Pojedinci, nacionalne organizacije, agencije i trgovačka društva koja vjeruju u to da staklo doprinosi održivosti također su ponosni članovi zajednice.

O organizaciji FEVE

FEVE, Europsko udruženje proizvođača staklene ambalaže, je udruženje europskih proizvođača staklene ambalaže i strojno izrađenog stolnog stakla. Udruženje zastupa industriju staklene ambalaže na međunarodnoj i europskoj razini, a djeluje kao forum za raspravu o pitanjima od zajedničkog interesa. FEVE održava dijalog s europskim institucijama i agencijama o okolišu, trgovini i drugim temama od važnosti za industriju. Udruženje promiče staklenu ambalažu i recikliranje stakla te na taj način nadopunjuje aktivnosti staklarske industrije na nacionalnoj razini.

Kontakt osobe za dodatne informacije

Michael Delle Selve, Senior Communications Manager, FEVE, m.delleselve@feve.org, +32 (0)2 5360080

Alexander Lazarou, Weber Shandwick, +32 (0) 2 894 90 14, ALazarou@webershandwick.com

Više informacija o kampanji ‘Staklo ima bezbroj života’ potražite na www.friendsofglass.com

Više informacija o istraživanju potražite ovdje.

Pogledajte ispod etikete i saznajte više na Twitter i Facebook